Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kabak Gretine

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kabak Gretine

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kabak Gretine
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 5 küçük boy kabak
• 350 ml (1 2/5 su bardağı) beşamel sos
• 60 g Parmesan veya kaşar peyniri rendesi

HARCI IÇIN:

• 300 g tavuk göğsü veya taze sebze (küçük parçalar halinde doğranmış)
• 30 g (2 çorba k.) Sana
• 1/2 çay k. tuz, karabiber
• 250 ml (1 su bardağı) domates sosu

Tarif

Kabakları kazıyın. Uçlarını kesip ortadan enlemesine iki parçaya ayırın. Bir çay kaşığı ile ortadaki çekirdekli kısmı çıkartıp, atın. Kabakları rahatça alacak büyüklükte bir tencereye yarıya kadar su koyup bir taşım kaynatm.

Su kaynaymca tencerenin kapağını açın, kabakları 3-4 dakika kaynar suda haşlayın. Delikli bir kevgirle tencereden alıp, soğuk suya tutarak süzdürün. Kurulayıp, firın tepsisine dizin. Bu arada harcı hazırlamak için, Sanayı bir tavada eritin. Tavuk ya da sebzeyi ilave edip, sık şık karıştırarak 3-4 dakika sote edin; tuz ve biberini ilave edip tekrar karıştırın ve ateşten alın. 2/5 su bardağı beşameli ilave edip, tekrar karıştırın.

Morney sosu hazırlamak için kalan beşamel sosu bir tencerede telle sık sık karıştırarak ısıtın. Tencereyi ateşten ahn. Içine parmesan veya kaşar peyniri rendesinin yarısını ilave edin. Birkez karıştırıp bir kenarda bırakın. Haşlanmış kabaklarm içini harçla doldurun. Morney sosu bir kaşıkla kabaklarm üzerine dökün. Üzerlerine kalan parmesan ya da kaşar peyniri rendesini serpiştirin.

Fırınınızın üst ısıtmasını çalıştırın. Içleri doldurulmuş kabakların olduğu tepsiyi, firının en üst katına sürün. Morney sos altm sarısı bir renk alıp yer yer kahverengileşmeye başlayınca tepsiyi firından ahp, gratine kabakları önceden ısıtılınış tabaklara aktarıp, domates sosla sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön