Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Işkembeli Nohut

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Işkembeli Nohut

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Işkembeli Nohut
Sebze Yemekleri

Malzemeler
Hazırlık Için
• 300 gr işkembe (temizlenip, yıkanmış)
• 1 soğan
• 1 orta boy havuç
• 1 demet maydonoz
• 15 ml (1 çorba kaşığı) zeytinyağı
• 2 diş sarmısak
• 1/2 limonun suyu
• 1/2 çay kaşığı tuz
Ana Yemek Için
• 300 gr işkembeli nohut için hazırlanmış işkembe 400 gr (1 3/5 su bardağı) nohut (1 gece önceden suda bekletilmiş)
• 75 gr (5 çorba kaşığı) margarin
• 200 gr (2 orta boy) soğan (ince doğranmış)
• 1/2 çay kaşığı tuz

Tarif

Hazırlık

Bir tencereye işkembeyi, bütün olarak soğanı, havuç, maydonoz, zeytinyağı, sarmısak, yarım limonun suyu ve tuzu koyun. Üzerilerini birkaç santim örtecek kadar soğuk su ilave edip, bir taşım kaynatın. Ateşi kısın.
Ağır ateşte yaklaşık 2-3 saat işkembe yumuşayıncaya kadar, zaman zaman üzerinde oluşan kefi alarak pişirin.

Bu sürenin sonunda, işkembe yumuşayınca, delikli bir kaşıkla işkembeleri alıp soğumaya bırakın. 3 cm x 1 cm boyutlarında kesin.

Ana Yemek

Nohutları süzdürüp, bir tencereye koyun ve üzerini birkaç santim örtecek kadar su koyup, harlı ateşte bir taşım kaynatın. Daha sonra ateşi kısarak, orta ateşte, yaklaşık 1 saat nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tencereyi ateşten alın. Margarini bir tencerede eritin. Doğranmış soğanı ilave edip, birkaç dakika, soğan pembeleşip yumuşayıncaya kadar sote edin. Işkembenin haşlama soyundan 4 su bardağı ve tuz ilave edip, bir taşım kaynatın. Nohutları ilave edin. Ateşi kısın. Tencerenin kapağını örtüp, ağır ateşte yaklaşık 1 saat pişirin. Işkembeleri de katıp, yine ağır ateşte, 1 saat daha pişirin.

Işkembeli nohutu, önceden ıslatılmış tabaklarda, sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön