Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Içbaklalı Enginar

Özellikle sağlımız için, en güzel tarifleri ile , en Lezzetli Sebze Yemekleri tarifleri bu bölümde
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Içbaklalı Enginar

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Içbaklalı Enginar
Sebze Yemekleri

Malzemeler
• 4 adet enginar
• 500 gr taze bakla
• 1 adet orta boy soğan
• 3 yemek kaşığı zeytinyağı
• ½ limonsuyu
• 1 yemek kaşığı tepeleme un
• 1 yemek kaşığı tozşeker
• Tuz
• 1 tutam dereotu

Tarif

Enginarları kabaca doğrayıp, kararmaması için limon sıkılmış su dolu kaba atın.

Iç baklaları ayıklayın. Kaynayan suya atıp 2-3 dakika beklettikten sonra çıkarın. Her bakla tanesinin dışında kalın bir kabuk daha bulunur. Bu kabuğu parmağınızla bastırarak soyun.

Soğanı ince ince kıyın. Küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun. Içine iç baklayı atıp 5 dakika pişirin. Doğranmış enginarları, limon suyunu, un, tuz ve şekeri koyup karıştırın. Enginarların üzerini çok az geçecek kadar kaynar su dökün. Kapağını yarım kapatarak, orta ateşte pişmeye bırakın. Enginar çabuk pişen bir sebze olduğu için arada kontrol edip, pişince ocaktan alın. Soğuyunca dereotu serperek servis yapın.

Bu yemeği enginarları bölmeden de yapabilirsiniz. Yemek pişince iç baklaları enginarların ortasına paylaştırıp, üzerine dereotu serpebilirsiniz.
Cevapla

“Sebze Yemekleri” sayfasına dön