MADAM SOFI'NIN BALIK YAHNISI TARIFI
Gönderilme zamanı: 15 Mar 2007, 23:58
TABI SIZ ŞARAP KOYMASANIZDA GÜZL OLUR EMINIM....
Müsadenizle Rum mutfağından yemek tarifi yapayım sizlere efemo....
Madam Sofi'nin balik yahnisi
Malzemeler;
7-8 parça levrek balığı filetosu (yani kılçıkları ve kemiği ayıklanıp, 10-15 cm.lik parçalara bölünmüş)
8-10 adet orta boy kuru soğan
1 su bardağı zeytinyağı
2 yemek kaşığı dolmalık kuru üzüm
2 yemek kaşığı dolmalık çam fıstığı
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karanfil
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz şeker
1 kahve fincanı beyaz şarap
TARIF
Kılçıkları ve kemikleri temizlenerek el kadar parçalara bölünmüş fileto
balıklar yıkanır ve süzülmeye bırakılır.
Öte yandan kuru soğanlar çok ince halkalar şeklinde doğranır. Geniş ve
yayvan bir tencereye zeytinyağı boşaltılıp, orta ısıdaki ateşin üzerine
oturtulur. Soğanlar hafif sararmaya başladığında dolmalık fıstıklarla
beraber yıkanmış üzümler eklenir ve bir dakika kadar çevrilir. Sonra da
üzerine levrek balık filetoları dizilir, tüm baharatlar tuz ve toz
şekerle beraber serpiştirilir. En son olarak beyaz şarap gezdirilir ve
tencerenin kapağı kapatılarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Balıklar
iyice yumuşadığında ocaktan alınır, soğuması beklenir ve servise sunulur.
ehhh.. yapıpda yiyebiliyorsanız efem.. şimdiden sizlere AFIYET olsun...