Soslu Mezgit

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Soslu Mezgit

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 02 Şub 2007, 09:51

Soslu Mezgit
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 6 adet mezgit fileto,
• 4 yemek kaşığı un,
• 4 adet yumurta,
• 1 yemek kaşığı tuzot,
• 1 kase cips,
• 1.5 su bardağı sıvı yağ.
Sos Için:
• 8 yemek kaşığı mayonez,
• 4 yemek kaşığı krema,
• ½ demet dereotu,
• 1 limon suyu,
• 1 top salata,
• 1 adet havuç.

Tarif

Yumurtaları tuzotla çırpın. Unu ve iyice dövülmüş cipsi karıştırın. Mezgitleri bu karışıma bulayıp kızgın sıvı yağda arkalı önlü kızartın. Sosu için kıyılmış dereotu, limon suyu, mayonez ve kremayı karıştırın. Havuçları ince doğrayın. Salataların içine sos koyup balıklarla servis yapın.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön