1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Midye Pilakisi

Gönderilme zamanı: 02 Şub 2007, 09:43
gönderen GökkUşAgI
Midye Pilakisi
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 50 adet iç midye
• 2 adet domates (veya 2 kaşık salça)
• 1 adet havuç
• 1 adet soğan
• 2 adet patates
• 2 diş sarmısak
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 1 adet limon
• 1 demet maydanoz
• Tuz
• Karabiber

Tarif

Midyelerin kıllarını temizleyip, güzelce yıkayın.

Süzgece koyup, sularını süzdürün.

Havucu, patatesi haşlayın. Sonra dilimlere doğrayın.

Bir tencerede zeytinyağı ve soğanı hafifçe öldürün.

Içerisine kabukları soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış domatesi, (yoksa sulandırılmış salçayı) koyup, 1-2 defa da bununla karıştırın.

Sonra kıyılmış sarımsağı ve midyeleri atıp, midyelerin bıraktığı suyu çekinceye kadar pişirin.

Tuz, karabiber koyup, sonra 2-3 bardak sıcak su, doğranmış havuç ve patatesi ilave edip, 15-20 dakika pişirin.

Inmesine yakın bir limon suyu koyup, tekrar 1-2 taşım daha kaynatıp ateşten alın.

Servis tabağına boşaltıp, üzerine kıyılmış maydanoz serpip, servis yapın.