Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Midye Dolması

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Midye Dolması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Midye Dolması
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 225 gr (1 su bardağı) pirinç
• Tuz
• 15 adet ortaboy kabuklu midye
• 75 ml (1/3 su bardağı) zeytinyağı
• 25 gr çam fıstığı
• 750 gr (6 büyük) soğan (ince kıyılmış)
• 1 çay kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı k.yenibahar
• 50 gr kuş üzümü
• 250 ml (1 su bardağı) kaynar su
• 1/2 demet ince kıyılmış dereotu
• 1/2 demet ince kıyılmış nane
• 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
• 1 adet limon (yuvarlak dilimlenmiş)

Tarif

Hazırlanışı

Pirinci ayıklayın.Bir tencereye koyup üzerine 4-5 parmak aşacak kadar ılık su katın. 2 çorba kaşığı tuz atıp 1 kez karıştırdıktan sonra dinlenmeye bırakın.Kullanılmadan önce suyunu süzdürüp, nişaştasını tamamen atıncaya kadar 3-4 defa yıkayıp tekrar süzdürün.

Midyeleri bıçak ucu ile kabuğunu kopartmadan sakalını alıp içlerini açın.

Dolma içini hazırlamak için zeytinyağını bir tencereye koyup hafifçe kızdırın.

Fıstıkları atıp, hafifçe sararıncaya kadar kavurun.Soğanları ilave edip onlar da sararıncaya kadar karıştırarak kavurmaya devam edin.Pirinci ekleyip 4-5 dakika daha kavurun.Tuz, şeker, yenibahar ve kuşüzümünü ilave edip, karıştırın.Kaynar suyu da tencereye ekleyip, hepsini beraber bir taşım kaynatın ve tencerenin kapağını kapatın, ateşi kısın.15 dakika kısık ateşte pişirin.

Küçük bir tencerenin dibine maydanoz dalları ve limon dilimlerini döşeyin.Midye dolmalarını maydanoz dalları ve limon dilimlerinden hazırlanmış yatağa yerleştirin.Üzerlerini aşmayacak kadar su ilave edin.

Ana Yemek

Ön hazırlık olarak pirinci ıslatın, mideyeleri yıkayıp, temizleyin ve bıçakla açıp, kabukların içlerini temizleyin.

Hazırlık bölümündeki dolma içini pişirin. Hazırladığınız dolma içini ateşten alın. Ince kıyılmış dereotu, nane ve maydanozu katıp karıştırın. Üzerine yağlı kağıt veya temiz bir bez örterek kapağını kapatın ve ılınmaya bırakın. Iç midyeleri kabuğun bir kenarında toplayın.

Ilınmış harcı midyelerin içine hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde sıkıştırmadan doldurup, kapatın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde maydanoz dalları ve limon dilimlerinden bir yatak hazırlayın. Midyeleri üzerine yerleştirin. Tencerenin ağzına sıkı bir kapak oturtup, su kaynayıncaya kadar orta ateşte, sonra kısık ateşte toplam 30 dakika pişirin. Soğumaya bırakın. Midye dolmalarını bir servis tabağına aktarıp, soğuk olarak servis yapın.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön