Mayonezli Balık

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Mayonezli Balık

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 02 Şub 2007, 09:41

Mayonezli Balık
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 250 gram beyaz etli balık
• 1 adet kuru soğan (küçük boy)
• 1 adet defne yaprağı
• ½ havuç
• 1 çay kaşığı tuz
Mayonez için:
• 1 çorba kaşığı un
• 1 adet yumurtanın sarısı
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 limonun suyu
• ½ çay kaşığı tuz

Tarif

Balığın içini, eğer pullu balıksa pullarını temizleyin. Bir tencereye balığı örtecek kadar su doldurun. Tuzu koyup karıştırın. Kuru soğanı soyup dörde bölün. Soğan, defne yaprağı ve havucu ekleyin. Balığı da koyup kaynatın. Kaynadıktan yaklaşık 10 dakika sonra balığı alın. Derisini ve kılçıklarını ayıklayın. Beyaz etlerini çok küçük olmayan parçalara bölünp bir kaba alın. Yumurtanın sarısını iyice çırpın. Sıvı yağı damla damla ilave ederken çırpmaya devam edin. Aynı şekilde limonun suyunu da ilave edin. Unu da yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edin. Tuzu ekleyip tekrar karıştırın. Hazırlamış olduğuınuz mayonezi balıkların üstüne döküp harman edin. Servis tabağına alıp üzerine az zeytinyağı gezdirin. Siyah zeytin ve kornişon ile süsleyip soğuk servis yapın.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön