Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Levrek Buğulama

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Levrek Buğulama

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Levrek Buğulama
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 45 g (3 çorba k.) Sana
• 750 g levrek filetosu (150 g`lık 5 parça halinde)
• 1 limon (kabuğu soyulup, halka dilimlenmiş)
• 1 demet maydanoz (yarısı ince kıyılmış, kalan yarısı dalları üzerinde bırakılmış)
• 2 defne yaprağı (5 parça halinde kesilmiş)
• 200 g (2 orta boy) domates (kabukları soyulup, çekirdekleri temizlendikten sonra halka doğranmış)
• 1 sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra
• 5 parça halinde kesilmiş)
• 1/2 çay k. tuz, tane karabiber
• 5 çorba k. beyaz şarap (isteğe bağlı)
• 60 ml (1/4 su bardağı) balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
• 5 çorba k. krema (isteğe bağlı)

Tarif

2 çorba kaşığı Sana`yı bir kapta eritin. Kalan bir çorba kaşığı Sana`yı küçük parçalar halinde kesip buzdolabının buzluğuna kaldırın. Levrek fıletolarına limon, domates, sivribiber, dal maydanoz, defne yaprağı, tuz ve tane biberini ilave edin. Şarap, balık suyu ve kremasını da koyup, kabın üzerini örterek ağır ateşte 10-15 dakika pişirin.

Levrekler pişince kabın kapağını açıp, balıkları bir paletle önceden ısıtılmış tabaklara aktarın. Bir kenarda sıcak olarak bekletin. Pişme suyunu küçük bir tencereye aktarıp yarı yarıya çektirin. Kalan 1 çorba kaşığı soğutulmuş Sana`yı küçük parçalar halinde çektirdiğiniz sosa ilave edip, telle kuvvetlice çırparak yedirin. Ince kıyılmış maydanozu da ilave edin. Bu sosu levreklerin üzerine gezdirin. Levrek buğulamayı sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön