Kiremitte Hamsi

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Kiremitte Hamsi

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 02 Şub 2007, 09:37

Kiremitte Hamsi
Balık Yemekleri

Malzemeler
• ½ kg. Hamsi
• 1 adet limon
• 3 adet yeşil biber (acı olmasın) 10 adet defne yaprağı
• 2 adet domates
• ½ demet maydanoz
• ½ çay bardağı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber

Tarif

Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Kapatıp bütün balık haline getiriniz. Domatesleri küp şeklinde, yeşilbiberleri de çekirdek yeteklerını çıkarıp önce boyuna, bilahare her şeridi üç parçaya kesiniz. Limonu ikiye böldükten sonra ince dilimler halinde doğrayınız. Maydanozu da ince doğrayınız. Kiremite sırasıyla hamsi,domates, biber, dilimlenmiş limon ve defne yarağını diziniz. Üstlerine zeytinyağını döküp maydanozları serpiniz. 160-180 C’taki fırında 30 dakika pişiriniz.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön