Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kefal Pilakisi

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kefal Pilakisi

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kefal Pilakisi
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 1 adet 1,5-2 kg`lık kefal balığı
• Tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 limon
• 300 gr (3 orta boy) soğan
• 15 gr (1 çorba kaşığı) margarin
• 3 diş sarmısak (ince dilimlenmiş)
• Kekik
• 1/4 demet maydanoz (yaprakları ayrılmış)
• Tarhun otu
• 1 çorba kaşığı k.zeytinyağı
• 45 ml (3 çorba kaşığı) elma sirkesi

Tarif

Kefal balığını temizleyip yıkayın.
Yuvarlak dilimlere bölüp, kurulayın. Balıkları tuzlayın ve biberleyin.

Limonun iki ucunu kesin. Dik olarak doğrama tahtasına oturtup, bıçakla yukarıdan aşağıya doğru kabuklarını zarı ile beraber kesin. Zarlarını arasından keserek, soyulmuş limon dilimleri elde edin.

Bir fırın kabını Sana ile yağlayın. Soğan ve sarmısak dilimlerini yağlanmış tepsiye döşeyin kefal balığı dilimlerini üzerine yerleştirin.

Balıkların üzerine kekiği ve tarhun otunu serpin. Limon dilimlerini yerleştirin.

Ana Yemek

Balıkları aşağıda gösterilen biçimde hazırlayın. Limonların kabuğunu soyup, zarsız dilimlerini çıkartın. Soğanları ortadan ikiye bölüp ince ince dilimleyin.

Fırınızı 200°C`ye getirip, ısıtın.

Margarin ile yağladığınız fırın kabının içine soğan ve sarmısak dilimlerinden bir yatak yapın. Balıkları üzerine yerleştirin. Kekik, maydanoz ve tarhun otunu serpip limon dilimlerini koyun.

Zeytinyağı ve elma sirkesini balıkların üzerine gezdirin. Fırın kabının ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Kabı ısıtılmış fırına sunup, 40-45 dakika balığın eti yumuşayınca kadar pişirin.

Balığı fırından alıp sıcak veya soğuk olarak yanında limon ile servis yapın.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön