Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kefal Fırında

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kefal Fırında

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kefal Fırında
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 500 ml. (2 su bardağı) su
• 1 demet maydanoz
• 2 diş karanfil
• 75 ml. (5 çorba kaşığı) zeytinyağı veya ayçiçek yağı
• 1 kg Kefal (ayıklanıp halka şek. doğranmış)
• 300 gr. soğan (rendelenmiş)
• 300 gr. domates (rendelenmiş)
• 2,5 çorba kaşığı limon suyu
• 1/2 çay kaşığı tuz
• Karabiber

Tarif

Önceden fırını 170 dereceye getirip, ısıtın. Bir kapta 2 su bardağı suyu, maydanoz ve karanfili koyup, su yarı yarıya çekinceye kadar kaynatın, süzdürün. Zeytinyağı ya da ayçiçek yağını ilave edip karıştırın.

Kefal balığı dilimlerini bir tepsiye dizin. Rendelenmiş domates ve soğanı balıkların üzerine dökün.

Maydanoz suyu - zeytinyağı karışımını da balıkların üzerine gezdirin. Tuz ve biberini serpin. Limon suyunu da dökün. Fırında balıklar pişinceye kadar yaklaşık 10 - 12 dakika pişirin.

Fırından alıp önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön