1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Uskumru, Aioli Soslu

Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 01:37
gönderen GökkUşAgI
Uskumru, Aioli Soslu
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 375 ml (1 1/2 su bardağı) mayonez
• 2 diş sarmısak (dövülmüş)
• 100 ml (2/5 su bardağı) zeytinyağı
• 5 orta boy uskumru
• 1/2 çay kaşığı tuz
• 120 gr (1 su bardağı) un
• 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
• 1 limon (süsleme için)
• 1 demet maydanoz (süsleme için)

Tarif

Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın.

Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarmısakla mayonezi bir telle iyice karıştırın. Daha iyi bir yöntem olarak mayonez yapmaya başlarken karıştırma kabına yumurta sarısı, hardal, sirke koyduğunuzda dövülmüş sarımsağı da ilave edin. Sonra tıpkı mayonez yapılır gibi zeytinyağını bir sicim gibi akıtarak bu malzemeye yedirin.

Balıkları temizleyip, kanı tamamen gidinceye kadar yıkadıktan sonra süzülmeye bırakın. Unu, balıkları alacak büyüklükte bir kaba eleyin. Balıkların her iki yanını hafifçe tuzlayın. Yine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerine her iki yanını una bulayıp, silkeleyerek fazla unlarını atın. Unlanmış balıkları ızgaranın üzerine yerleştirin. Üzerlerine kalan zeytinyağını arasıra bir fırça ile sürerek bir kere çevirip her iki yanını da renk alıncaya kadar yaklaşık 6-7 dakika pişirin. Margarini bir kapta eritin. Izgara edilmiş uskumruların üzerine maydanozla süsleyip, yanında aioli sosla, sıcak olarak servis yapın.