Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Karides Kokteyli

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Karides Kokteyli

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Karides Kokteyli
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 1/2 kıvırcık salata
• 250 gr ufak karides
• 1 limon
• 5 adet iri karides
• Ince kıyılmış maydanoz
• Kokteyl Sos
• 50 ml (1 1/2 çorba kaşığı) ketçap
• 30 ml (2 çorba kaşığı) krema
• 175 ml (7 çorba kaşığı) mayonez
• Birkaç damla limon suyu
• Birkaç damla nar ekşisi

Tarif

Hazırlık

Kıvırcık salatayı yapraklarına ayırıp, yıkayın ve ince ince kıyın. Karides kokteyl bardaklarının dibine, bardağın 2/3`ünü kaplayacak şekilde yerleştirin.

Kokteyl sosu hazırlamak için ketçap, krema ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın. Lezzetlendirmek için limon suyu ve birkaç damla nar ekşisi katın, karıştırın.

Temizlenmiş ufak karidesleri kokteyl bardaklarında ki kıvırcık salatanın üzerine dilediğiniz şekilde dilediğiniz miktarda yerleştirin.

Limon dilimlerini bardağa takabilmeniz için kabuğunu yarıya kadar keserek, kesik kısmı dışarıda kalacak şekilde bardağa oturtun. Sosunu koyduktan sonra iri karidesinizi istediğiniz biçimde yerleştirin.

Ana Yemek

Ön hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde kıvırcık salatayı hazırlayıp, kokteyl bardaklarına bölüştürün.

Aşağıda gösterildiği gibi kokteyl sosunu hazırlayıp, nar ekşisi ve limon suyu ile tatlandırarak tamamlayın. Ufak karidesleri, kokteyl bardaklarındaki kıvırcık salatanın üzerine dağıtın. Limonu ise uzunlanmasına 5 dilime bölün. Limonların ortasındaki beyaz zarı keserek sıkılmasını kolaylaştırın ve gösterilen biçimde bardağa oturtun.

Hazırladığınız sosu karideslerin üzerine gezdirin. Iri karidesler ile süsleyerek servis yapın. Isteğe bağlı olarak ince kıyılmış maydanoz serperek süsleyin.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön