Kağıtta Palamut

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Kağıtta Palamut

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 20 Oca 2007, 01:29

Kağıtta Palamut
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 2 adet palamut
• 4 adet kuru soğan
• 8 diş sarımsak
• 4 adet domates 1 demet maydanoz
• 8 adet defne yaprağı
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• Tuz
• Karabiber
• 8 adet yağlı kağıt

Tarif

Palamutları ayıplayıp kafa ve kuyruklarını ayırdıktan sonra fileto çıkarınız. Yağlı kağıtları ikişer ikişer üst üste koyduktan sonra her yağlı kağıda bir adet filetoyu yerleştiriniz. Üzerine halka halka kesilmiş soğan, dilimlenmiş ve çekirdeği çıkarılmış domates, soyulmuş sarımsak ve çekirdekleri çıkarılıp uzunlamasına dilimlenmiş yeşil biberleri ve defne yapraklarını yerleştiriniz. Tuz, biber ve zeytinyağını (balık başına 1 kaşık) ekleyip kağıtları sıkıca kapatınız. 160oC’a ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriniz.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön