Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Kağıtta Levrek

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Kağıtta Levrek

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Kağıtta Levrek
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 50 cm x 80 cm boyutlarında yağlı kağıt
• 250 ml (1 su bardağı) balık suyu
• 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
• 1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
• 10 adet 90 gr`lık levrek filetosu
• 5 adet iri mantar (ince dilimlenmiş)
• 1 adet defne yaprağı
• 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates
• Tuz
• 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Tarif

Hazırlık

Yağlı kağıdı ikiye katlayıp, fazla küçültmeden kalp biçiminde kesin.Içini yağlayarak birkenarda bekletin.

Kızarmış balıkların olduğu tavaya mantar, defne yaprağı, konkase domates ve sıcak balık suyunu ekleyip kısık ateşte 5 dakika suyunu yarı yarıya çektirin.Tuzunu kontrol edin.

Yağlı kağıttan kalbi bir fırın tepsisine yerleştirin, bir tarafına balıkları dizin.Üzerine tavada ki mantarlı karışımı gezdirin.Kalbin öteki yarısını balıkların üzerine kapatıp, kenarlarını sıkıca kıvırın.

Ana Yemek

Ön hazırlık olarak, yağlı kağıdı yan sayfadaki gibi kesin. Balık suyunu bir kenarda sıcak olarak tutun.

Balıkları alabilecek genişlikte bir tavada margarini bir çorba kaşığını eritin. Yağ kızınca soğanı ilave edip, hafifçe pembeleştirin. Balıkları da katarak, her iki taraflarının iyice kızarmasını sağlayın.

Fırınınızı 170°C`ye getirip, ısıtın. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde sosu yapın. Sos koyulaştıktan sonra kalan Sana ve maydanozu katıp, ateşten alın.

Balıkları ve mantarlı domatesli sosu aşağıda gösterildiği biçimde kağıda yerleştirip, kağıdın kenarlarını kıvırın. Kağıtta levreği öndecen ısıtılmış fırına sürüp, 10 dakika pişirin. Kağıtta levreği fırından çıkartıp, kağıdını dikkatlice açın ve sıcak olarak yanında haşlanmış patates ile servis yapın.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön