Izgara Lüfer

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Izgara Lüfer

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 20 Oca 2007, 01:23

Izgara Lüfer
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 1 çorba k. ayçiçek yağı (ızgara telini yağlamak için)
• 4 orta boy lüfer (temizlenip, yıkandıktan sonra kurulanmış)
• 30 g (4 çorba k.) un
• 1/2 çay k. tuz, beyazbiber
• 2 limonun suyu
• 125 ml (1/2 su bardağı) zeytinyağı
• 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

Tarif

Önce ızgarayı yakın. Izgara telini yaklaşık 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı ile yağlayın. Balıkların iyi pişmesi isteniyorsa her iki taraflarına da bıçakla birer çentik atın. Eğer az pişmiş isteniyorsa bu işlemi yapmayın. Unu ve tuzu birlikte eleyip, biberi karıştırın.

Limon suyunun 2 çorba kaşığını bir kenara ayırıp, kalanını balıkların üzerine serpin. Balıkları una bulayıp, fazla ununu silkeleyin.

1 ölçü limon suyuna 4 ölçü zeytinyağı olacak şekilde bir sos hazırlayın.

Balıkları sıcak ızgaraya yerleştirin. Balıklar pişerken, temiz bir fırçayla arasıra hazırlamış olduğunuz bu sostan üzerlerine sürün. Yaklaşık 5 dakika sonra balıkları alt üst ederek, diğer yanlarını da 5 dakika kadar pişirin.

Balıkları önceden ısıtılmış tabaklara alın. Kalan limon suyu-zeytinyağı karışımına kıyılmış maydanozu ilave edin. Izgara lüferleri, zeytinyağı-limon sosuyla birlikte, sıcak olarak servis yapın.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön