Hamsi Tava
Gönderilme zamanı: 20 Oca 2007, 01:23
Hamsi Tava
Balık Yemekleri
Malzemeler
• 1 kg hamsi
• ½ çay bardağı sıvıyağ
• Mısır unu
• Tuz
• Karabiber
Tarif
Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayın. Mısır ununu tuz ve karabiberle karıştırın. Suları iyice süzdükten sonra hamsileri alarak mısır ununa batırın. Tavaya yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde daire olarak dizin. Orta ateşte 6-7 dakika kadar kızarttıktan sonra bir tabak yardımıyla çevirip diğer yüzlerini de kızartın ve servis yapın.
Balık Yemekleri
Malzemeler
• 1 kg hamsi
• ½ çay bardağı sıvıyağ
• Mısır unu
• Tuz
• Karabiber
Tarif
Hamsileri ayıkladıktan sonra güzelce yıkayın. Mısır ununu tuz ve karabiberle karıştırın. Suları iyice süzdükten sonra hamsileri alarak mısır ununa batırın. Tavaya yağ koyun ve mısır ununa batırdığınız hamsileri kuyrukları tavanın ortasına bakacak şekilde daire olarak dizin. Orta ateşte 6-7 dakika kadar kızarttıktan sonra bir tabak yardımıyla çevirip diğer yüzlerini de kızartın ve servis yapın.