Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Hamsi Buğulaması

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Hamsi Buğulaması

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Hamsi Buğulaması
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg hamsi balığı tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 1 limon
• 300 gr (yaklaşık 1 su bardağı) konkase domates
• 150 gr (2 küçük) soğan (ince kıyılmış)
• 3 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz
• 1 defne yaprağı
• 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin

Tarif

Hazırlık

Temizlenmiş hamsi balıklarını düzgünce yan yana derin bir tavaya dizin.

Tavadaki balıkların üzerine konkase domatesi ve ince kıyılmış soğanı yayın.

Limon dilimlerini, maydanozu ve defne yaprağını üzerine yerleştirin.

Ana Yemek

Hamsi balıklarını temizleyip tuzlayın ve biberleyin. Hazırlık bölümünde gösterilen biçimde bir tavaya dizin. Limonun yarısının kabuğunu soyup dilimleyin, diğer yarısının suyunu sıkın.

Balıkların üzerine konkase domates, soğan, limon dilimleri, maydanoz ve defne yaprağını yerleştirin.

Margarini bir tavada eritin. Eritilmiş Sana`yı balıkların üzerinde gezdirin. Limon suyunu da dökün. Tavanın ağzını sıkı bir kapak veya alüminyum folyo ile sıkıca kapayıp ağır ateşte 10 dakika pişirin.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön