Hamsi Böreği

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Hamsi Böreği

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 20 Oca 2007, 01:20

Hamsi Böreği
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg.hamsi
• 2 orta boy soğan
• 2 su bardağı pirinç
• 1 çay bardağı sıvı yağ
• 1 demet maydonoz
• 1 tutam kuru nane
• 1 tutam karabiber
• 1 tatlı kasığı tuz
• 1 tatlı kasığı salça
• Yeteri kadar su

Tarif

Yag, sogan, salça kavrulur. Pirinç eklenip pilav yapılır iyice demlendikten sonra tuz, karabiber, nane katılıp ocaktan alınır. Hamsiler iyice yıkanır, mısır ununa bulandıktan sonra kılçıkları çıkarılır. yaklasık 26 cm çapındaki düz kapaklı çevirme tavasına 1 çorba kasıgı sıvı yag koyduktan sonra hamsiler sırtları dısa gelecek ve bosluk kalmayacak sekilde tavanın iç ve yan yüzeylerine dizilir. Hazırladıgımız iç pilav tavaya yayılır hamsilerin dısarı tasmıs uçları üste kapatılır açıkta kalan yerler yine bosluk kalmayacak ve sırtları dısa gelecek sekilde hamsilerle kaplanır. Ocakta hamsilerin alt yüzeyi pistikten sonra tavanın kapagına ters çevrilir kapaktaki hamsileri pismeyen tarafını tavaya gelecek sekilde geri koymadan önce bu yüzeyi için de tavaya 1 çorba kasıgı sıvı yag konulur. Hamsilerin bu yüzeyi de kızarınca ocaktan alıp yuvarlak tepsiye ters çevrilir servise hazırdır.

Afiyet olsun.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön