Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Domates ve Mantarlı Palamut

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Domates ve Mantarlı Palamut

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Domates ve Mantarlı Palamut
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 3 adet 1/2 orta boy palamut balığı
• 100 gr mantar
• 25 gr arpacık soğan (iyice kıyılmış)
• 300 gr (3 orta boy) domates
• 30 gr (2 çorba kaşığı) margarin
• 1 limon
• 100 ml (2/5 su bardağı) balık suyu
• Tuz
• taze çekilmiş karabiber
• 1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış tarhun otu

Tarif

Hazırlık

Bütün palamut balığını temizleyip 2 cm kalınlığında yuvarlak dilimlere bölün ve yıkayın. Mantarları yıkayıp, temizleyin ve ince ince dilimleyin.

Soğanları piyaz doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup konkase doğrayın.

Fırın kabını margarin ile yağlayın. Balıkları dizin; üzerine soğan, mantar ve domatesleri serpiştirin. Balık suyunu ilave edin, tarhun otunu serpin.

Ana Yemek

Hazırlık bölümünde gösterildiği biçimde palamut balığını, domates ve soğanları doğrayın.

Fırınınızı 180°C`ye getirip, ısıtın.

Fırın kabına palamut dilimlerini dizin. Soğan ve domatesleri balıkların üzerine yayın. Mantar dilimlerini yerleştirin. LImonun kabuğunu soyun ve yuvarlak dilimler halinde keserek fırın kabına koyun. Balık suyunu ilave edip, tarhun otunu serpin. Tepsinin üzerini bir yağlı kağıt ile kapatın. Limonun kabuğunu soyun ve yuvarlak dilimler halinde kesin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirip, sıcak olarak, kendi suyu ile beraber servis yapın.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön