Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Deniz Mahsülleri Güveci

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Deniz Mahsülleri Güveci

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Deniz Mahsülleri Güveci
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 su bardağı doğranmış domates konservesi
• 1 demet maydanoz
• 500 g beyaz etli balık filetosu (levrek, çinekop, mercan, laos, trança, akya, dilbalığı vb.)
• 20 midye içi
• 10 adet iri karides
• 1 çorba kaşığı krema
• 1 bardak rende kaşar peynir
• Tuz, beyazbiber
• 1 adet defne yaprağı

Tarif

Bir tavada 1 kaşık margarin eritin. Domatesleri koyup suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler pişince ateşi kapatıp ince kıyılmış maydanozları katın. Iyice karıştırın.

Başka bir tavada kalan margarini eritin. Önce midyeleri koyup bir kaç kez karıştırın. Ayıklanmış karidesleri ilave edip hafif sote edin. Karideslerin rengi dönünce kuşbaşı doğranmış balık filetosunu ilave edip yine hafifçe sote edin.

Tuz ve beyazbiberi katın. Defne yaprağı ve kremayı da ilave edip 2-3 dakika pişirin.

Tavadakileri güvece aktarın. Domates sosunu üzerine dökün. Rendelenmiş kaşar peyniri üzerine serperek, önceden 170 derecede ısıtılmış fırına sürün.

Kaşar peynir eriyip, yer yer kızarıncaya kadar pişirin ve sıcak olarak servis edin.

Not: Tarança ve akya gibi sert etli balıklar daha uzun pişme süresi isterler. Buna karşılık dilbalığı gibi kırılgan etli balıklar çok daha çabuk pişer. Balık ve deniz ürünlerinin pişirilmesinde et sertliği mutlaka gözönüne alınmalıdır.
Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön