Bezelyeli Uskumru

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Bezelyeli Uskumru

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 20 Oca 2007, 01:06

Bezelyeli Uskumru
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 6 adet uskumru,
• 200 gr mantar,
• 1 su bardağı konserve bezelye,
• 2 yemek kaşığı un,
• 4 yemek kaşığı tereyağı,
• ½ demet maydanoz,
• ½ demet dereotu,
• 1 bardak su,
• 2 adet defne yaprağı,
• Tuz.



Tarif

Balıkları temizleyip yıkadıktan sonra limonla ovun. Mantarları kıyıp yağda birkaç dakika soteleyin. Üzerine 1 limon suyu ve 1 bardak su ekleyin. Bezelyeyi ekleyip 10 dakika pişirin. Unu az suyla ezip içine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Balıkları tepsiye dizip üzerine bezelyeli sosu, sonra unlu karışımı dökün. Üzerine limon dilimleri ve defne yaprakları koyarak ister ocakta ister fırında pişirin.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön