Balık Pilakisi

En güncel Tarifler ile , en lezzetli Balık Yemeklerini Bu bölümde Paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49
Elindeki Nakit: Kilitli

Balık Pilakisi

Mesaj gönderen GökkUşAgI » 20 Oca 2007, 01:02

Balık Pilakisi
Balık Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg istediğiniz cins balık (temizlenmiş; küçükse bütün bırakılmış, büyükse parçalara ayrılmış)
• 2-3 adet patates
• 1 çay bardağı zeytinyağı
• 2 adet havuç
• 1 adet küçük kereviz
• 4 diş sarmısak
• 2 adet limon
• 1 adet maydanoz
• Tuz , karabiber
• 2-3 adet soğan

Tarif

Soğanları piyaz doğrayın.

Zeytinyağında kızartmadan kavurun.

2 su bardağı su ilave edip, kaynatın.

Suyu biraz azalıp, soğanları da pişince süzgeçten geçirin; soğanları da ezin.

Tekrar ateşe koyun.

Balıkları, patatesleri, soyulmuş sarımsağı, havucu, kerevizi ilave edin.

Tuz ve karabiberini katarak ateş üzerinde veya fırında pişirin.

Inmesine 10 dakika kala 2 limon suyu, kıyılmış maydanozu ekleyin ve servis yapın.


Cevapla

“Balık Yemekleri” sayfasına dön