1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Baharatlı Tavuk Izgara

Gönderilme zamanı: 19 Tem 2006, 14:10
gönderen BIDIBIDI
Malzemeler

Süre 30 dk.
Kaç Kişilik 5

1.5 Kg kemiksiz but
Terbiyesi için:
4 Çorba kaşığı sıvıyağ
8 Çorba kaşığı beyaz şarap
1 Diş sarmısak
1 Adet orta boy soğan
1/2 Çay kaşığı tarhun
Kekik yada biberiye
Hazırlama süresi: 30 dakika
Sosun yapılıp bekletilme süresi: En az 4-5 saat

Hazırlanışı
Soğanı ince ince kıyın ve sarmısağı ezin.
Sıvıyağ, beyaz şarap, tuz, karabiber, tarhun, kekik veya biberiyeyi soğan ve sarmısakla karıştırıp 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Baharatlı sosu iyice çalkalayıp tavukların üzerine dökün.
Soslu tavukları en az 3 saat beklettikten sonra kömür ateşi üzerinde pişirin.
Baharatlı tavuk ızgarayı yanında salata yaprakları ve domates dilimleriyle birlikte sıcak servis yapın

Gönderilme zamanı: 19 Tem 2006, 14:56
gönderen sessiz_firtina
cok aradınmı bole guzel yemeklerı bılmıyorum gercı TURK mutfagının nerdeyse tum yemeklerı guzelde