Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Yufka Kasesinde Mantarlı piliç

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Yufka Kasesinde Mantarlı piliç

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Yufka Kasesinde Mantarlı piliç
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg Piliç Kuşbaşı
• 2 Adet taze soğan
• 300 gr mantar (konserve de olabilir)
• 4 Diş sarımsak
• 1 Adet büyük boy soğan
• 3 Adet yufka
• Toprak güveç kabı
• 2 Yemek kaşığı tereyağ

Tarif

Her bir yufkayı 20 x 20 şeklinde kesin. Köşeleri margarin ile yağlayın.Önceden yağlanmış güveç kabına kare şeklinde kestiğiniz yufkayı yıldız şeklinde kabın üzerine koyun. Isıtılmış 180ºC fırında yarım saat kızartın. Diğer taraftan tavaya 1 yemek kaşığı tereyağını koyun. Içine soğan ve sarımsak rendesi ekleyin. Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin. Soğanlar pembeleşince içine dilim dilim kestiğimiz mantarları ekleyin. Mantarlar yumuşayınca kuşbaşı piliç ve ince kıyılmış taze soğanları koyun. Kısık ateşte piliç suyunu bırakana kadar pişirin. Daha sonra hızlı ateşte piliç etlerini kavurun. Pişmeye yakın tuz ekleyin. Bu arada fırında kızarttığınız yufkaları soğumaya bırakın. Soğuyan yufkaları düz bir zemin üzerinde ters çevirerek çıkarın. Hazırladığınız harcı yufkadan oluşturduğunuz kaselere koyup, sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön