1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tavuk Döner

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 19:39
gönderen GökkUşAgI
Tavuk Döner
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. göğüs eti,
• 3 çorba kaşığı salça,
• 3 çorba kaşığı yoğurt,
• 1 adet soğan,
• 1 demet maydonoz,
• Kekik, tuz,
• Karabiber, kırmızıbiber.

Tarif

Tavukların yarısını döverek inceltin.Diğer yarısını kıyma haline getirin.Yoğurt,salça ve zeytinyağını bir kapta karıştırın. Dövülmüş parçaların üzerine bu karışımı sürün.Soğanı ve maydonozu kıyın. Tavuk kıymasına soğanı,maydonozu,kırmızıbiberi ve karabiberi,kekiği,tuzu ekleyin. Salçalı sos sürülmüş tüm tavuk etlerini aynı şekilde yapıp, üstüste koyup aralarına bu bu karışımı yayın. Folyoyla sıkıca sarın. Derin dondurucu da en az 3 saat bekletin.Folyoları çıkartıp ince ince dilimler halinde kesin. Teflon tavada kızartıp servis yapın.