Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Şerit Piliç

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Şerit Piliç

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Şerit Piliç
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 2 adet yeşil acı biber
• 3 diş sarımsak
• 50 gr. taze kök zencefil
• 1 adet büyük Ispanyol soğanı
• 1 yemek kaşığı sirke
• 1-1,5 kg. piliç eti, kemikleri
• Çıkarılmış ve ince doğranmış ya da 4 adet piliç göğsü
• 3 çay kaşığı kimyon
• 2 çay kaşığı karabiber
• 3 yemek kaşığı çiçek yağı
• 2 adet yeşil biber, Limon suyu (1 adet limon sıkılarak elde edilmiş)

Tarif

Yeşil biberleri, sarımsak, zencefil, soğan ve sirke ile havanda ezin. Diğer bir seçenek olarak blender`dan geçirerek de ezme işlemini yapabilirsiniz. Ince şeritler halinde kesilmiş piliçleri, karışımla birlikte bir kaba yerleştirin ve üzerini kapatıp 1 saat kadar etin yumuşaması için bekleyin. Kimyon ve karabiberi, yumuşamış et karışımına ekleyip iyice karıştırın. Geniş bir tavada zeytinyağını kızdırın, ince şeritler halinde dilimlenmiş piliç etlerini ilave ederek, 15-20 dakika orta ateşte kızartın. Kapağı açıp, yeşil biber parçalarını da ilave ettikten sonra, etler iyice pişene kadar 10 dakika daha kızartın. Servisten hemen önce limon suyu ekleyin. Salata olarak ya da hafif bir yemek olarak kullanabilirsiniz.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön