Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Super Mexican Tavuğu

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Super Mexican Tavuğu

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Super Mexican Tavuğu
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 1 adet kızartmalık tavuk ( 2 kg)
• 400 gr konserve bezelye ya da taze bezelye
• 400 gr konserve mısır ya da taze mısır
• 1 orta boy soğan
• 1 yemek kaşığı tereyağı
• Tuz-karabiber-biraz pul kırmızıbiber
• 4 adet kırmızı etli biber
Fırın için:
• 2 yemek kaşığı zeytinyağı
• 2 orta boy havuç
• 2 sap kereviz
• 1 adet ince pırasanın beyaz kısmı
• 2 orta boy soğan
• 1 diş sarmısak
• 1/2 lt su


Tarif

1. Konserve mısır ve bezelyenin sularını boşaltın. Taze mısır ve bezelye katılacaksa önce her ikisini de tuzlu suyla yumuşuyana dek haşlayın. Kırmızıbiberleri de biraz haşlayın.
2. Bir adet soğanı ve kırmızıbiberleri küçük parçalar halinde doğrayın. Mısır ve bezelyenin yarısına doğranmış soğan ve biberlerin yarısını katın. Tavuğun katısıyla ciğerini incecik doğrayıp 1 kaşık yağda sote yapın ve bezelyeli içe karıştırın. Tuz, kırmızıbiber ve karabiberle tatlandırın.
3. Bu karışımı, temizlenmiş ve yıkanmış tavuğun içerisine doldurun. Tavuğun butlarını ve kanatlarını dikerek bağlayın. Karnını da dikerek kapatın. Uygun bir tencerede yağı kızdırıp tavuğu çevirerek kızartın. Doğranmış havuç, pırasa, soğan, kereviz, sarmısak ve tuz, 1/ 2 lt su koyup ateş üzerinde bir taşım kaynatın
4. Tavuğu tenceresiyle 180 derece ısıtılmış fırına koyun ve üstü kapalı olarak 1,5 saat pişirin. Tavuk yumuşadığı zaman fırından çıkartın. Tencerede kalan sebzeleri ve tavuk suyunu süzgeçten bastırarak geçirin. Suluysa biraz kaynatıp çektirin.
5. Kalan bezelye, biber ve mısır karışımına 1 yemek kaşığı eritilmiş yağ gezdirin ve 5-10 dk ısıtın. Bu karışımı servis tabağının çevresine yerleştirin. Tavuğu, iplerini çıkartıp sebzelerin ortasına koyun. Tavuğun üzerine fırçayla sıcak sostan sürün.
6. Tavuğu birer kişilik parçalara bölün. Içindeki garnitürle diğer sebzeleri karışırıp, kalan sosla servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön