Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Somerset Tavuğu

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Somerset Tavuğu

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Somerset Tavuğu
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 2 yemek kaşığı kolza yağı
• 4 parça tavuk, derili
• 15 g/ ½ oz tereyağı
• 2-3 kereviz sapı, iri doğranmış
• 1 büyük soğan, iri doğranmış
• 2 yemek kaşığı sade un
• Bir tutam hardal tozu
• 450 ml/ ¾ pint sıcak tavuk stoğu
• 450 ml/ ¾ pint elmadan yapılan alkollü bir içecek(dry cider)
• 500 g/1 lb havuç, iri doğranmış
• 1 büyük demet ot, süslemek için(maydanoz gibi)
• Tuz ve biber
• Taze defne yaprakları veya/ve kekik, süslemek için.

Tarif

Yağı geniş bir güveçte ısıtın, tavuğu ekleyin ve orta ateşte 7-10 dakika, tavuk altın rengi alana kadar sote edin. Uzun dar bir kaşıkla alın ve bir tabağın içerisine koyup kenara ayırın.

Güveçte tereyağını eritin, kerevizi ve soğanı ekleyin ve hafif ateşte sık sık karıştırarak, yumuşayana fakat renklenmeyene kadar yaklaşık 5 dakika pişirin.

Unu ve hardal tozunu ekleyin. Kereviz ve soğanla karışması için iyice karıştırın. Daha sonra sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirin. Sırasıyla stokta ve elmayla yapılan alkollü içecek içerisinde sürekli karıştırın.

Tat vermesi için havucu, bir demet otu ve tuzu ve biberi ekleyin ve ardından tabakta toplanan tüm suyla birlikte tavuğu güvece geri koyun.

Suyu tekrar kaynamaya alın, ardından güvecin ağzını kapatın ve önceden ısıtılmış 180 C`lik (350 F) fırına yerleştirin. 40 dakika veya tavuğun en kalın kısmı bir şiş veya çatalla delindiğinde yumuşak olana kadar pişirin. Tavukların sosun suyuyla kaplanmasını ve tam olarak pişmesini sağlamak için pişirme süresince tavuk parçalarını ters çevirin.

1 demet otu alın ve atın. Tadına bakın. Defne ve/veya kekik yapraklarıyla süsleyerek, sıcakken servis yapın. Yanında kremalı patates ve brokoli gibi taze bir yeşil sebze iyi gider.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön