Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Sarmısaklı, Otlu Sote

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Sarmısaklı, Otlu Sote

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Sarmısaklı, Otlu Sote
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 3 diş dövülmüş sarımsak
• 4 yemek kaşığı saf zeytin yağı
• 4 parça tavuk
• Ince ince rendelenmiş çeşni ve 1 limon suyu
• 1 yemek kaşığı taze doğranmış maydanoz
• 2 çay kaşığı taze doğranmış
tarhun
• Tuz ve biber

SÜSLEMEK IÇIN
• Limon dilimleri veya parçaları
• Taze ot

Tarif

Sarmısağı yağda hafif renk alana kadar kızartın fakat kararmasın.

Tek bir defada tavuğu ekleyin, tavuğun derisi gevrek ve açık kahverengi olana kadar 15-20 dakika sık sık çevirerek, tadını alması ve kızarması için bir süre bekleyin.

Ateşi kısın tavanın kapağını kapatın ve tavuk parçalarının en kalın bir şiş veya çatala değildiğinde sular akana kadar 15-20 dakika pişirmeye devam edin.

Dar ve uzun bir kaşık yardımıyla tavuğu tavadan alın ve ısıtılmış bir servis tabağına yerleştirin.

Limon parçalarını ve suyunu tavaya ekleyin ve tavanın dibindekilerin tümünü kazımak için cızırdayana kadar çok iyi karıştırın.

Ateşin üstünden alın ve lezzetli olması için otları ve tuzu ve biberi ekleyin. Iyice karıştırın ve ardından tavuğun üstüne dökün. Limon dilimleri ve taze otlarla süsleyip, sıcak olarak servis yapın taze yeşil veya karışık bir salata ve kızartılmış Fransız yemekleri bu yemeğin yanında çok iyi gider.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön