Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Piliçli Karnıyarık

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Piliçli Karnıyarık

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Piliçli Karnıyarık
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 10 adet Küçük boy patlıcan (kabukları soyulmuş)
• 600 gr. Tavuk göğsü ( kuşbaşı )
• Tuzlu limonlu su
• Tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• 60 gr. Margarin
• 125 gr. Soğan
• 4 diş ince kıyılmış Sarımsak
• 60 gr. Mantar
• 150 gr. Konkase domates
• 2 çorba kaşığı ince kıyılmış taze soğan
• 3 çorba kaşığı kıyılmış dereotu
• 2 adet Yumurta sarısı
• 5 çorba kaşığı krema
• 1 çorba kaşığı hardal
• Sıvıyağ

Tarif

Patlıcanların ortalarını kayık gibi keserek çıkartın. Patlıcanların üzerlerini kaplayacak kadar tuzlu limonlu suda 30 dakika bekletin.
Tavuk etlerini tuzlayın ve biberleyin. Margarini bir tavada eritin. Yağ kızınca ince kıyılmış soğan ve sarmısağı içine atıp hafifçe pembeleştirin. Tavukları ilave edip renkleri beyazlaşıncaya kadarberaberce sote edin.

Mantarları da tavaya ekleyin. 1-2 dakika daha sote edip, konkase domatesi katın. Bir kez karıştırıp ateşten alın.
INce kıyılmış taze soğan ve dereotunu harca ilave edip karıştırın.

Yumurta sarısı, krema ve hardalı birlikte çırpın. Tavuklu harç ılınınca yumurtalı kremalı terbiyeyi katıp karıştırın.
Patlıcanları tuzlu limonlu sudan çıkartıp, yıkayın ve kurulayın. Sıvıyağ ile derin yağda 1-2 dakika kızartın.

Kızarmış patlıcanları bir fırın kabına veya güvece dizin. Içlerine tavuklu harcı paylaştırın. Karnıyarıkları 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön