Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Peynirli Gevrek Tavuk

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Peynirli Gevrek Tavuk

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Peynirli Gevrek Tavuk
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 75 g/3 oz sade gevrekler, ezilmiş
• 125 g/4 oz Cheddar peyniri, rendelenmiş
• 1 çay kaşığı kurutulmuş karışık tat veren bitkiler
• 65 g/2 ½ tereyağı
• 4 parça tavuk, derili
• ½ çay kaşığı paprika(acısı az, bir çeşit kırmızı biber)
• Biber

Tarif

Bir kabın içerisinde ezilmiş gevrekleri, peyniri ve kurutulmuş karışık tat veren bitkileri hep birlikte karıştırın. Tat vermesi için biberi ekleyin.

Ufak bir sos tavasında tereyağını eritin. Tek kat olarak tavuk parçalarının yerleştirileceği bir fırın kabının içine sürmek için biraz erimiş tereyağı kullanın. Tabaktaki tavuk parçalarını düzenleyin ve erimiş tereyağının kalan kısmının yarısını bu tavukların her yerine sürün.

Peynir karışımını tavuğun üstüne bastırın, daha sonra kalan erimiş tereyağını üzerine ince ince yağdırın ve paprikayı serpiştirin.

Kabı daha önceden ısıtılmış 180 C`lik (350 F) fırına koyun, tavuk parçasının en kalın kısmına şiş veya çatal batırıldığında sular çıkana kadar 45 dakika pişirin. Dometes ve soğan halkaları salatasıyla sıcakken servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön