Parmesan Piliç Kanadı
Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 19:15
Parmesan Piliç Kanadı
Tavuk Yemekleri
Malzemeler
• 250 gr. ekmek içi, kuru 125 gr. Parmıcan peyniri
• 1 çay kaşığı fesleğen
• 1 çay kaşığı kuru kekik
• 1 çay kaşığı tuz
• 12 adet piliç kanadı, ortadan ikiye kesilmiş
• 175 gr. eritilmiş tereyağı ya da margarin
• Marul, servis için tercihe bağlı olarak 2 adet limon, dilimlenmiş
Tarif
Ekmek içi, peynir, otlar ve tuzu karıştırdıktan sonra, düz bir tabağa yayın. Kanatları erimiş yağa batırın sonra da baharatlanmış ekmek içi karışımında yuvarlayın ve bir tabakta bekletin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45 dakika, alüminyum folyoya sarılı kanatları pembeleşene ve çıtırlaşana kadar kabartın. Eğer iki adet alüminyum folyo kullanıyorsanız, ikisini de ayrı raflara koyun ve her iki tarafının da kabarması için, ters yüz edin. Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapın.
Tavuk Yemekleri
Malzemeler
• 250 gr. ekmek içi, kuru 125 gr. Parmıcan peyniri
• 1 çay kaşığı fesleğen
• 1 çay kaşığı kuru kekik
• 1 çay kaşığı tuz
• 12 adet piliç kanadı, ortadan ikiye kesilmiş
• 175 gr. eritilmiş tereyağı ya da margarin
• Marul, servis için tercihe bağlı olarak 2 adet limon, dilimlenmiş
Tarif
Ekmek içi, peynir, otlar ve tuzu karıştırdıktan sonra, düz bir tabağa yayın. Kanatları erimiş yağa batırın sonra da baharatlanmış ekmek içi karışımında yuvarlayın ve bir tabakta bekletin. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 45 dakika, alüminyum folyoya sarılı kanatları pembeleşene ve çıtırlaşana kadar kabartın. Eğer iki adet alüminyum folyo kullanıyorsanız, ikisini de ayrı raflara koyun ve her iki tarafının da kabarması için, ters yüz edin. Marul yaprakları ve limon dilimleri ile servis yapın.