Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Hindi Kapama

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Hindi Kapama

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Hindi Kapama
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 4 parça hindi but
• 10 gr. Un
• 20 gr. Yoğurt
• 120 gr. Tereyağı
• 2 adet patates, 2 adet havuç
• 8 adet arpacık soğan
• 60 gr. çiçekyağı 30 gr. et suyu
• 1 adet yumurta sarısı
• 1 buket sebze
(Maydanoz sapı, havuç, tane karabiber, kabak, kereviz)
• 30 gr. tuz,
• 15 gr. karabiber

Tarif

Bir kapta yoğurt, yumurta sarısı ve unu karıştırıp bir bulamaç elde edin.

Kapamalık Hindileri önce çiçekyağında cız bız yapın, sonra bir kapta haşlayın.

Pişmesine yakın sebze buketini ekleyin. Çukur bir kapta önce margarini eritin, et suyu katın ve daha sonra kapamalık etleri ilave edin.

Hazırlamış olduğunuz bulamacı bu karışımla birleştirip, tuz ve karabiber ekleyin. Hindi Kapamanız servise hazır.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön