Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Hindi Arnavut Ciğeri

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Hindi Arnavut Ciğeri

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Hindi Arnavut Ciğeri
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• Hindi Ciğer-Yürek
• 1 çorba kaşığı tatlı kırmızı toz biber
• 1/2 tatlı kaşığı kimyon
• 1/2 tatlı kaşığı kekik
• 1/2 tatlı kaşığı karabiber
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 bağ maydanoz
• 1 tatlı kaşığı sumak
• 1 adet domates
• 2 adet kuru soğan
• Kızartma yağı
• Un

Tarif

Hindi ciğer-yürekleri kuşbaşı olarak doğrayıp kırmızı toz biber, kimyon, karabiber, kekik ve tuz ile harmanlayın.

Bir tavada yeterli miktarda yağı kızdırıp ciğer – yürekleri kızgın yağda pişirin. Pişen hindi Arnavut ciğerlerini kağıt havlu üzerine çıkartıp fazla yağını emmesini sağlayın.

Kuru soğanları piyaz şeklinde doğrayıp biraz tuz ve sumak ile ovuşturup kıyılmış maydanozları ilave edip harmanlayın. Domatesi ince yarım ay şeklinde doğradıktan sonra tabağın kenarlarına dizip orta kısmına soğanları ve en üstüne de hindi Arnavut ciğerlerini dizip servise sunabilirsiniz.

Arzu ederseniz ciğerlerin üzerine kırmızı biberli tereyağ döküp limon dilimleriyle de servis yapabilirsiniz.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön