Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Güveçte Yufkalı Tavuk

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Güveçte Yufkalı Tavuk

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Güveçte Yufkalı Tavuk
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 2 adet yufka
• 1 adet tavuk göğsü
• 5 dilim jambon
• 1 çorba kaşığı tereyağı
• 1 çorba kaşığı un
• 2 su bardağı süt
• 1`er çay kaşığı tuz, karabiber
• 1 adet yumurta sarısı

Tarif

2 adet yufkayı üst üste koyun ve bir yemek tabağı çapında 4 adet yuvarlak şekilde kesin.

Diğer tarafta tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayıp çok az sıvıyağ ile kavurun. Jambonları ince şeritler halinde dilin ve kavurmakta olduğunuz tavuklara ilave edin. Birlikte 2-3 dakika daha pişirin.

Ayrı bir tencerede tereyağı ve 1 çorba kaşığı unu hafifçe kavurun. Üzerine süt ilave ederek hızlı hızlı karıştırın. Tuz ve karabiber ekleyin. Hazırladığız beşamel sosun içerisine, tavuk ve jambonlu malzemeyi ilave edip karıştırın. 4 adet küçük toprak güveci yağlayın.

Komposta kasesine yuvarlak şekildeki yufkaları, kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirin. Içine beşamelli tavuk ve jambonlu malzemeyi doldurun.

Yufkaların kenarlarını içe doğru kapadıktan sonra kaseyi ters çevirerek güveç kabına yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön