Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Floransa Usulü Tavuk

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Floransa Usulü Tavuk

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Floransa Usulü Tavuk
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 6 adet tavuk gögsü (derisi ve kemiği çıkarılmış)
• 5 yemek kaşığı un
• 1/ 2 bardak parmesan peyniri veya rendelenmiş kaşarpeyniri
• 1/ 2 bardak beyaz galeta unu
• 2 çay kaşığı tuz- biraz karabiber
• 2 yumurta ( 1 yemek kaşığı suyla çırpılmış)
• 1/ 2 bardak sıvı yağ
• 1 kg ıspanak
• 1,5 yemek kaşığı limon suyu-süslemek için limon dilimleri
• 250 gr dilimlenmiş mantar
• 1 yemek kaşığı tereyağı

Tarif

Rendelenmiş peynirle galeta ununu karıştırın. Tavukları tuzlayıp biberleyin. Tavuk gögüslerini önce una ve yumurtaya, sonra peynirli galeta ununa bulayın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

Bir tavanın içinde yağı kızdırın ve tavuk gögüslerini açık pembe renkte kızartın. Kısık ateşte, üstü kapalı olarak 25-30 dk yumuşayana dek bekletin.

Ispanakları ayıklayıp yıkayın biraz tuz serperek kapalı bir tencerede hafifçe haşlayın. Suyunu süzüp ince ince kıyın. Ispanak püresini bir servis tabağına alın ve üzerine de limon suyu gezdirin.

Kızaran tavukları ıspanağın üzerine yerleştirin. Dilimlenmiş mantarları eritilmiş 1 kaşık yağın içinde 4-5dakika sote yapın. Tuz ve karabiber serpin. Mantarları ıspanağın üzerine serpiştirin. Tavukların arasına limon dilimleri yerleştirip servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön