1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Fırında Tavuk Kızartması

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 18:50
gönderen GökkUşAgI
Fırında Tavuk Kızartması
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 1. 250 gr tavuk
• 3 yemek kaşığı limon suyu
• 2 çay kaşığı tatlı kırmızıbiber
• Biraz karabiber- tuz
• 2 yemek kaşığı tereyağı


Tarif

Tavuğu temizledikten sonra uzunlamasına ikiye bölün. Limon suyu, tuz ve biberle ovup 24 saat bekletin.

Göğüs kısmı üste getirilerek kızartılacak kaba yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin. 50-55 dakika arası 200 derecede fırında kızartın. Kenarına akan yağla arada üzerini yağlayın.

Tepsideki sosuyla servis yapın.