1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Fırında Piliç

Gönderilme zamanı: 21 Oca 2007, 18:49
gönderen GökkUşAgI
Fırında Piliç
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 1 bütün piliç
• Hardal
• Karabiber, tuz
• Sıvı yağ


Tarif

Piliç yıkandıktan sonra kurulanır. Üstüne tuz, karabiber ve hardal ince bir tabaka halinde sürülür. Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir.

Üstüne su serpilir ve 250 derecede ısıtılmış fırında pişirilir. Piliç pembe bir renk alınca fırın ısısı 150 dereceye ayarlanır.

Istenirse pilicin bulunduğu tepsiye soyulmuş, çatalla yer yer delinmiş patatesler konur.

Piliç pişince servis tabağına alınır.