Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Çerkez Tavuğu

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Çerkez Tavuğu

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Çerkez Tavuğu
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• Piliç eti (haşlanmış) 500 g
• Tuz
• Taze çekilmiş karabiber
• Kabuksuz beyaz ekmek 2 dilim
• Süt 100 ml
• Dövülmüş ceviz içi 150 g
• Toz kırmızıbiber
• Tavuk suyu tablet 250 ml

Tarif

Haşlanmış ve soğumuş pilicin kemiklerini çıkardıktan sonra etlerini elinizle didikleyerek iri parçalara bölüp, bir karıştırma kabına koyun. Tuzlayın ve biberleyin.

Ekmek içlerini derin bir tabağa koyup süt ile ıslatın. Iyice ıslandıktan sonra sıkarak sütünü süzün.

Ceviz içinin yarısını küçük bir tencereye koyun. Üzerine istenilen miktarda kırmızıbiber ilave edin. Çok ağır ateşte sürekli karıştırarak yağını bırakması için ısıtın. Isınmış cevizleri çift katlı bir tülbentin içine koyarak kuvvetlice sıkın ve yağını akıtın. Ceviz yağını bir kenarda saklayın.

Yağını aldığınız ve kalan ceviz içleri ile ıslanıp sıkılmış ekmeği karıştırıp, robottan geçirin. Tuzunu ilave edip bir çırpma teli ile iyice karıştırın. Karıştırmaya devam ederek azar azar tavuk suyunu ekleyin. Sosu bir kenarda bekletin (arzuya göre sosa dövülmüş sarımsak ve kırmızıbiber de eklenebilir).

Tavuk parçalarının üzerine sosunu dökün ve bir kaşıkla tavukların iyice sosa bulanmasını sağlayın. Çerkez tavuğunu bir servis tabağına aktarın. En üste de önceden hazırladığınız ceviz yağını gezdirin. Bütün ceviz içleri ile süsleyerek servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön