Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Badem Kaplı Tavuk

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Badem Kaplı Tavuk

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Badem Kaplı Tavuk
Tavuk Yemekleri

Malzemeler
• 400 gr. tavuk göğüs eti
• 1/2 su bardağı dövülmüş badem
• 1/3 su bardağı dövülmüş mısır gevreği
• 1 yemek kaşığı kuru maydanoz
• Tuz, sarımsak tozu
• 3 yemek kaşığı yağsız süt


Tarif

Tavuk göğüslerini parmak kalınlığında dilimleyin.

Derin bir kapta badem, mısır gevreği, tuz ve sarımsak tozunu karıştırın.

Tavukları önce süte batırıp daha sonra bademli karışımın içinde yuvarlayın. Alimünyum folyo serilmiş fırın tepsisine yan yana dizin.

200 derece ısıtılmış fırında 10 dakika kadar pişirin. Içlerinin pişip pişmediğini kontrol edip fırından çıkarın.

Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön