1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Köri soslu sebzeli tavuk

Gönderilme zamanı: 15 Ara 2014, 02:36
gönderen deniz gözlü
.Malzemeler (2-3 Kişilik)

500 gram tavukgöğsü
1 kutu süt kreması
2 yemek kaşığı köri
150 gram mantar
2 tane kırmızıbiber
Sıvı yağ ve tuz
Tavuk etleri marine etmek için
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Karabiber, kekik ve soya sosu
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
 

Yapımı

Tavukgöğsünü kuşbaşı şekilde doğrayalım. Doğranmış olan tavukları önce marine etmemiz gerekiyor. Marine malzemelerini derin bir kâsede karıştırın.
Tavukları bu malzemenin içinde harmanlayın. Daha sonra buzdolabına kaldırın. Bu şekilde en az 2-3 saat beklemesi gerekiyor. Vaktiniz varsa daha çok bekletebilirsiniz. Böyle yaparsanız tavukgöğsü daha lezzetli olacaktır.
Tavukları sosun içinden çıkarın. Içine biraz sıvı yağ koyduğunuz tavanın içinde orta ateşte kavurmaya başlayın.
Tavuklarınız pişerken içine doğradığınız mantarları ilave edin. Bu esnada biraz su salacaktır. Ocağın altını kısmamaya çalışın.
Yemeğin suyu çekmesini bekleyerek, jülyen doğranmış kırmızıbiberleri karışıma ilave edin.
Malzemeleriniz piştikten sonra, süt kremasını ve köri sosumuzu ilave edelim. Köri ister baharat halinde kullanılabilir, isterseniz sos olarak satılanları tercih edebilirsiniz. Hazır sos olanı kullanırsanız, köri tadını daha çok alacaksınız.
Birkaç dakika bu şekilde kaynattıktan sonra köri soslu tavuğumuzu sevdiklerimize ikram edebiliriz. Yanında kızarmış patatesle çok güzel uyum sağlayacaktır.
NOT: Eğer kremadan sonra fazla pişirirseniz tavuklar kremayı çekecektir ve makarnanız kuru olup eksiklik hissedeceksiniz. Kıvamın tam olması için kremadan sonraki pişirme suresini 2 dakikayı geçmeyin

Afiyet olsun.

Gönderilme zamanı: 15 Ara 2014, 02:46
gönderen deniz gözlü
Malzemeler:
750 gr kemiksiz tavuk
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 sarı biber
1 diş sarımsak (küçükse 2 diş)
1 tane taze soğan
1 kutu krema
1 tatlı kaşığı köri
Tuz

Yapılışı:
Tavuklar kuşbaşı doğranır. Yapışmaz tava veya tencere (ben tavuk sote yapacağım zaman derin tencere tercih ediyorum etrafa sıçramıyor) ocağa alınır, ısıtılır. Sıvı yağ eklenir. Yağ ısınınca tavuklar eklenir. Yüksek ateşte etler mühürlenir. Hemen karıştırılmaz, 1-2 dakika sonra karıştırılır. Harlı ateşte arada birer defa karıştırarak sotelenir. Biberler jülyen doğranıp hazırlanır, sarımsak ezilir. Kavrulan tavuklara sarımsak, tuz  ve köri ilave edilir. Şöyle bir alt üst ettikten sonra biberler de eklenir. Taze soğanın yeşil kısımları doğranır. Biberler biraz kavrulunca üzerine eklenir. Karıştırılıp, en son krema eklenir, ocaktan alın