Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Bamyalı Piliç

En lezzetli tarifler ile Tavuk Yemeklerini bu bölümde paylaşıyoruz.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
BIDIBIDI
Web Master
Web Master
Mesajlar: 8611
Kayıt: 01 Haz 2006, 03:01
İletişim:

Bamyalı Piliç

Mesaj gönderen BIDIBIDI »

Malzemeler

Süre 55 dk.
Kaç Kişilik 4

8 parça piliç butu
2 Çorba kaşığı tereyağı
2 Adet kuru soğan
4 Adet orta boy domates
1 Su bardağı tavuk suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
1 Kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya
4 Çorba kaşığı limon suyu
Piliçleri sotelemek için :
1 Çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Hazırlanışı
Soğanları piyazlık olarak doğrayın.
Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin.
Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin.
Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu (eğer taze bamya kullanacaksanız önce bamyaları yıkayın, suyunu süzdükten sonra tepelerini ince bir bıçak yardımı ile huni şeklinde temizleyin) ilave ederek tuz, limon suyu ve karabiber ile lezzetlendirin.
Piliçleri sote etmek için ; bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızartın.
Piliçleri bamyalı karışıma ilave ederedk kısık ateşte 30 dakika pişirin.
Üzerine biberiye veya maydanoz serperek sıcak olarak servis yapın.
Kullanıcı avatarı
sessiz_firtina
Bilinen Üye
Bilinen Üye
Mesajlar: 1161
Kayıt: 09 Tem 2006, 12:28
Konum: Alisamiyenden

Mesaj gönderen sessiz_firtina »

abı bunları gordum gercekten acıktım ya ben bıraz atıstırıyım barı:D
Cevapla

“Tavuk Yemekleri” sayfasına dön