Yalancı Iskender
Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 01:29
Yalancı Iskender
Et Yemekleri
Malzemeler
• 300 gr. kıyma,
• 1 adet biftek,
• 2 adet domates,
• 2 adet sivribiber,
• 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
• 1 adet ekmek,
• 1 tatlı kaşığı salça,
• 1 su bardağı yoğurt,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,
• Tuz, karabiber ve pulbiber.
Tarif
Ekmekleri dilimleyin ve fırın tepsisine dizip kızarttıktan sonra üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Yoğurdu çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.
Tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte kıymayı ve ince ince doğranmış bifteği kavurun.Üzerine baharatları serpip karıştırın.Iyice kavurduğunuz kıyma ve et karışımını yoğurtlu ekmeklerin üzerine dökün.
Sivribiberleri ve domatesleri dilimleyerek tabağın yanına koyup süsledikten sonra servis yapın.
Iskenderin üzerini süslemek için tereyağını yakıp etlerin üzerine gezdirin.
Et Yemekleri
Malzemeler
• 300 gr. kıyma,
• 1 adet biftek,
• 2 adet domates,
• 2 adet sivribiber,
• 1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz,
• 1 adet ekmek,
• 1 tatlı kaşığı salça,
• 1 su bardağı yoğurt,
• 1 çorba kaşığı tereyağ,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,
• Tuz, karabiber ve pulbiber.
Tarif
Ekmekleri dilimleyin ve fırın tepsisine dizip kızarttıktan sonra üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Yoğurdu çırpıp ekmeklerin üzerine dökün.
Tavada 1 çorba kaşığı sıvıyağla birlikte kıymayı ve ince ince doğranmış bifteği kavurun.Üzerine baharatları serpip karıştırın.Iyice kavurduğunuz kıyma ve et karışımını yoğurtlu ekmeklerin üzerine dökün.
Sivribiberleri ve domatesleri dilimleyerek tabağın yanına koyup süsledikten sonra servis yapın.
Iskenderin üzerini süslemek için tereyağını yakıp etlerin üzerine gezdirin.