Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Yufkalı Kirde

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Yufkalı Kirde

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Yufkalı Kirde
Et Yemekleri

Malzemeler
• 1 kg. kuzu eti
• 1 kg. yufka
• 1/2 su bardağı tereyağı
• 1,5 su bardağı et suyu
• Tuz
• Karabiber


Tarif

Kuzu etini üstü kapatacak kadar suda dağılmaya başlayıncaya kadar haşlayın. Kuzu etleri haşlanınca kemiklerinden sıyırın ve ince ince dilimleyin. Tuz ve karabiberini ilave edin.
Diğer yanda yufkaları orta sıcaklıkta ısıttığınız fırında hafifçe pişirerek kurutun.
Kuruttuğunuz yufkaları kuzu etlerini haşladığımız haşlama suyu ile ıslatın.

Bir tepsiyi yağlayarak içine et suyu ile ıslatılmış bir tabaka yufkayı yayın. Yufkanın üzerine ince bir tabaka halinde yağ sürün. Daha sonra etin bir bölümünü yufkanın üzerine yayın.
Bunun üzerine ikinci tabaka yufkayı yayın ve yağlayın. Sonra üzerine bir miktar daha et ilave edin. Öbür tabakalara da aynı işlemi uygulayın. En üstte yufkanın kalmasına dikkat ederek bu işlemi tamamlayın.

En son yufkayı da yağladıktan sonra tepsinin üzerine diğer bir tepsiyi kapatarak tepsileri harlı olmayan bir ocağın üzerine yerleştirin.

Arada bir altını kontrol ederek Kirde`nin alt yüzü kızarınca üstte kapak olarak kullandığımız tepsinin yardımı ile yemeği alt-üst edin.

Kirde`nizi ateşten almadan evvel üzerine 2 çorba kaşığı et suyu dökün. Bir müddet daha ağzı kapalı olarak bekletin ve sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön