Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Yoğurtlu Dana Eti

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Yoğurtlu Dana Eti

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Yoğurtlu Dana Eti
Et Yemekleri

Malzemeler
• 750 gr. dana eti (ince şeritler halinde doğranmış)
• 4 adet patates (iri küpler halinde doğranmış)
• 400 gr. yoğurt
• 3 adet kuru soğan (halka şeklinde doğranmış)
• 4 diş sarmısak
• 4 çorba kaşığı sirke
• 1 su bardağı doğranmış domates (250 gr.)
• 2 çay kaşığı şeker
• 1/2 demet maydanoz (kıyılmış)
• 3 çorba kaşığı sıvı yağ
• 1/2 çay bardağı un
• Tuz
• Karabiber
• Kızartmak için sıvıyağ

Tarif

Bir su bardağı doğranmış domates, bir çorba kaşığı sirke, şeker, üç çorba kaşığı sıvı yağ ve 2 diş sarmısağı kavurarak koyu bir sos kıvamına gelinceye kadar pişirin. Tuz ve biberle tatlandırın.
Patatesleri iri küpler halinde kesin.

Dana etlerini ince şeritler halinde kesin. 3 çorba kaşığı sirke ve 2 diş dövülmüş sarmısağı karıştırıp, etlerin üzerine dökün ve bir kenarda bekletin.

Patatesleri yağda kızartın ve fazla yağlarını bir kağıt havlu yardımıyla alarak servis tabağına aktarın. Önceden 150 dereceye ısıttığınız fırına koyarak, sıcak kalmalarını sağlayın.

Soğanları una bulayarak kızartın ve fazla yağlarını aldıktan sonra fırındaki patateslerin üzerine aktarın. Üzerlerine kıyılmış maydanozları da serpin.

Etleri de kızgın yağda kızartın.
Yoğurdu çırparak fırında bulunan patates ve soğanların üzerine dökün. Kızartmış olduğunuz etleri de yoğurdun üzerine yerleştirip, en üste de domates sosunu dökün.
Kızartma yağından 2 çorba kaşığı yağ alıp, 3 çorba kaşığı suyla karıştırarak, yemeğin üzerinde gezdirin ve hemen servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön