Bidibidi Yenileniyor !

23 Nisan 2021 tarihinden önce hesabın varsa Şifreni Sıfırlaman gerek: TIKLA ŞİFRE SIFIRLA | Her şeye sana özel olan panelinden ulaşabileceksin. Seni evine bekliyoruz: https://www.bidibidi.com


[YENİLENDİ] Kullanıcı, Kayıt, Üyelik ve Profil Sistemi
[YENİLENDİ] Bidibidi Oyun Bölümü

[BEKLİYOR] Forum, Galeri, Diğer Bölümler


KAYDOL

Tavuklu ve Mantarlı Rizotto

En lezzetli tarifler ve pratik bilgiler ile Et Yemekleri.
Cevapla
Kullanıcı avatarı
GökkUşAgI
Paylaşımcı Üye
Paylaşımcı Üye
Mesajlar: 3055
Kayıt: 18 Oca 2007, 11:49

Tavuklu ve Mantarlı Rizotto

Mesaj gönderen GökkUşAgI »

Tavuklu ve Mantarlı Rizotto
Et Yemekleri

Malzemeler
• 4 orta boy soğan
• 200 g konserve mantar
• 300 g haşlanmış ve kuşbaşı kesilmiş tavuk eti
• 100 g tereyağı
• 250 g uzun taneli pirinç
• 400 ml tavuk suyu
• 80 g parmesan peyniri
• Tuz ve karabiber

Tarif

Tereyağını sığ bir tencerenin içinde yüksek ateşte eritin.

Doğranmış soğanları ilave edin, sık sık karıştırarak 3 dakika kadar pişirin. Pirinci ilave ederek karıştırın. Pirinç şeffaflaşınca mantarları ve şarabı ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte üstünü kapatmadan pişirin.

Kuşbaşı doğranmış tavukları ve yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ve biberini koyun. Orta ateşte 15 - 20 dakika demlendirin. Üzerine parmesan peyniri serpin, karıştırın ve çok sıcak olarak servis yapın.
Cevapla

“Et Yemekleri” sayfasına dön