1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Tavuklu Patlıcan Sarması

Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 01:22
gönderen GökkUşAgI
Tavuklu Patlıcan Sarması
Et Yemekleri

Malzemeler
• 3 adet kemer patlıcan,
• 1 adet tavuk göğsü,
• 1 su bardağı mantar,
• 1 adet soğan,
• 2 adet domates,
• 50 gr.kaşar peyniri,
• 2-3 diş sarımsak,
• 1 tatlı kaşığı toz şeker,
• 2 çorba kaşığı zeytinyağ,
• Kızartmak içn yağ,
• Tuz ve karabiber.

Tarif

Patlıcanları alacalı bir şekilde soyup boyuna dilmleyin.

Tuzlu suda 10 dk.bekletip suyunu sıktıktan sonra yağda kızartın.

Başka bir tavaya az miktarda yağ koyup küçük küçük doğranmış tavuğu, ince kıyılmış soğanı, mantarı ve maydonozu kavurun.Üzerine tuz ve karabiber serpin.Patlıcan dilimlerinin içine bu harçtan koyup tek tek sarın.Fırın tepsisine patlıcanları dizin üzerlerine kürdan saplayın.

Başka bir kapta 2 çorba kaşığı yağı,ince doğranmış domatesleri, toz şekerini ve tuzu karıştırıp pişirin. Patlıcanların üzerine bu sostan döküp 5-10 dk. kadar pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin 1 dk.kadar bekletip kaşar peynirlerin erimesini sağlayın.