1. sayfa (Toplam 1 sayfa)

Sucuklu Nohut Yemeği

Gönderilme zamanı: 23 Oca 2007, 01:20
gönderen GökkUşAgI
Sucuklu Nohut Yemeği
Et Yemekleri

Malzemeler
- 1 kangal sucuk
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 soğan
- 2 dal taze soğan
- 1.5 çorba kaşığı margarin veya tereyağ
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 4-5 su bardağı et suyu
Tuz


Tarif

haşlanmış nohutu süzün. Sucuğun zarını soyup, iri iri doğrayın.
Kuru ve taze soğanları kıyın.
Margarini tavada eritin. Kuru soğanı ilave edip, pembeleştirin.
Sucuk ve taze soğanı ekleyip, karıştırdıktan sonra ateşten alın.
Domates Salçası’nı 2 çorba kaşığı su ile ezin.
Tukaş Haşlanmış Nohutu tencereye alıp; salça, toz şeker, tuz ve üzerini örtecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın.
Sucuklu karışımı ilave edip, 10 dakika daha pişirin ve sıcak olarak servis yapın.